Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο κόσμος της Τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ



Ο κόσμος της Τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ
Έναρξη προγραμμάτων, Φεβρουάριος 2012
Πως θα σου φαινόταν να σπούδάζες το πρωτοποριακό πρόγραμμαCCNA της Ακαδημίας CISCO στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ;
Πως θα σου φαινότανε επίσης να είχες τον τίτλο του: CISCO Certified Networking Associate (πιστοποιημένος συνεργάτης δικτύων CISCO) που απονέμεται από την CISCO και την CompTIA (το σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής των ΗΠΑ);
Η εταιρία CISCO Systems είναι πολυεθνική και κατέχει σχεδόν αποκλειστική θέση στην αγορά των δικτύων υπολογιστών.
Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου...
Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία που σου προσφέρει το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ και αποκάλυψε τα μυστικά των προγραμμάτων CCNA της Ακαδημίας CISCO.
Τι είναι το Πρόγραμμα Δικτύων CCNA της CISCO;
Το πρόγραμμα CCNA είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο διδάσκει στους σπουδαστές σχεδιασμό, εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η Δικτυακή Ακαδημία CISCO προσφέρει τις γνώσεις των Η/Υ σε περίπου 500,000 σπουδαστές σε περισσότερες από 160 χώρες κάθε χρόνο. Είναι μια παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία η οποία βοηθάει να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματιών βελτιώνοντας τις δυνατότητες καριέρας και εκπαίδευσης για τους σπουδαστές σε όλο τον κόσμο.

«Σε έναν computerized κόσμο όπου το Ιnternet διαφοροποίησε δραστικά την καθημερινότητά μας σε πολλαπλούς τομείς όπως web banking, ψυχαγωγία, επικοινωνία, αγορές, ενημέρωση κ.α'. είναι αναγκαία όσο ποτέ η εύρεση εξειδικευμένων στελεχών που θα υποστηρίξουν την υποδομή ενός τέτοιου παγκόσμιου δικτύου. Η Cisco Networking Academy δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις παρέχοντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, σε διαφορετικά επίπεδα και κατευθύνσεις, για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο χώρο της δικτύωσης (Routing&Switching, Design, Security, VoIP, Storage Networking, Wireless). Παράλληλα, με την ύπαρξη ποιοτικού ελέγχου σε όλες τις βαθμίδες (Εθνικά Εκπαιδευτικά Κέντρα, τοπικές Ακαδημίες - Καθηγητές), διασφαλίζεται η ομοίου επιπέδου εκπαίδευση ανά τον κόσμο. Ξεκινώντας από το IT essentials που σκοπό έχει να εφοδιάσει τον υποψήφιο σπουδαστή με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να εισέλθει στον τομέα της Τεχνολογίας, παρουσιάζοντας σε βάθος θέματα σχετιζόμενα με Software και Hardware όπως αυτά απαντώνται στη σύγχρονη υλοποίηση των νεότερων πληροφοριακών συστημάτων.
Το CCNA Exploration χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες (Network Fundamentals, Routing Protocols, Switching & Wireless, Accessing the WAN) προσφέροντας όχι μόνο το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο σε αυτόν που εισέρχεται τώρα στο χώρο, αλλά και εξετάζοντας προηγμένα θέματα και έννοιες ανεπτυγμένων τεχνολογικά δικτύων όπως Dynamic Routing Protocols, Switching Security, Vlans, STP, PPP, Frame Relay, VPN, IPv6 κ.α'.
Επιπρόσθετα της διδασκόμενης ύλης, μέσω εργαστηρίων επί πραγματικού εξοπλισμού, αναπτύσσεται η δυνατότητα ανάλυσης σύνθετων θεμάτων που δύναται να συναντήσει κάποιος ευρισκόμενος σε εργασιακό περιβάλλον. Συνδυαστικά ολοκληρώνοντας το CCNA Exploration μπορεί κάποιος να δραστηριοποιηθεί στην αγορά εργασίας ενώ του παρέχεται η δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία του στην Cisco Academy επιλέγοντας ανάμεσα σε κατευθύνσεις που αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο των δικτύων του σήμερα αλλά και του αύριο.»
Γεώργιος Πελεκάνος
CCNP/CCAI