Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ευεργετικά & Θεραπευτικά δάκρυα


Τομέας Ομορφιάς

Η μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που εκκρίνεται σε σχήμα δακρύων που ρέει o φλοιό του μαστιχόδενδρου. Καλλιεργείται συστηματικά στο νότιο τμήμα της νήσου Χίου, παράγοντας την πιο εκλεκτή και μοναδική για τις θεραπευτικές & ευεργετικές δράσεις φυσική Μαστίχα:

1 για ασθένειες του πεπτικού συστήματος, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και η δυσπεψία.

2 παρέχει προστασία ενάντια στο σχηματισμό αθηρωματικών πλακών αποτρέποντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και καρδιακών παθήσεων.


3 για τον καθαρισμό των δοντιών και την φρεσκάδα της αναπνοής, συντελεί στην καταπραϋντική αντιμετώπιση της ξηροστομίας, και δρα ενάντια στο σχηματισμό πλάκας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων.

4 επουλωτικές και συγκολλητικές ιδιότητες στο δέρμα και σαν αντηλιακό έναντι των εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο.

Προϊόντα & χρησιμότητα Μαστίχας:

1 Φυσική (χοντρή,μεσαία,ψιλή)

2 Τσίχλες, καραμέλες

3 Μαστιχέλαιο-Μαστιχόνερο (μέσω της διαδικασίας απόσταξης), το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται σαν αιθέριο έλαιο, σε προϊόντα υγείας και περιποίησης: αντισηπτικές κρέμες, αντιβακτηριδιακά διαλύματα, προϊόντα στοματικής υγιεινής και περιποίησης σώματος.

4 Κάψουλες

5 Άρωμα (για την παρασκευή προϊόντων όπως γλυκίσματα, ποτά, αρτοπαρασκευάσματα)

Μάσκα ενυδάτωσης και αναζωογόνησης:

 Υλικά: 4 φράουλες, 2 φέτες, 1 μπανάνα, 3κ.σ γιαούρτι, 1/2 κ.γλ. σκόνη σε μαστίχα, 1/4 φλ. ζάχαρη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Απλώνουμε  το μίγμα στο λαιμό και  στο πρόσωπο και το αφήνουμε για 15 λεπτά . Στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.