Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Διακόσμηση Λαμπάδας


Με εύκολους τρόπους, φαντασία και δημιουργικότητα, μπορούμε να μετατρέψουμε τα απλά κεριά σε πολύχρωμες λαμπάδες για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Μπορούμε να τις κρατήσουμε εμείς ή να τις κάνουμε δώρο στους αγαπημένους μας, κάνοντας τες ιδιαίτερα πρωτότυπες και μοναδικές. 
Η διακόσμηση της πασχαλινή λαμπάδας, είναι μία διαδικασία που σίγουρα θα απολαύσετε μαζί με τα παιδιά, μπαίνοντας στο πνεύμα των ημερών. 

Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας τα υλικά!
Ένα απλό κερί αρκεί για να ξεκινήσετε τις δημιουργίες. Διαλέξτε το στο μέγεθος και το χρώμα  που θέλετε. Θυμηθείτε! Ακόμα και τα χρησιμοποιημένα κεριά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, κόβοντας το καμένο τους φυτίλι. 

Κορδέλες, χάντρες, κουμπιά, αποξηραμένα λουλούδια, αυτοκόλλητα, πλαστικά παιχνιδάκια και κούκλες, μπορούν να αποτελέσουν τα καλύτερα υλικά για δημιουργίες.  Συνδυάστε τα με πολύχρωμους σπάγκους, δίκες σας κατασκευές ή μικρά αξεσουάρ που σας αρέσουν και  παίξτε με χρώματα και συνδυασμούς ανάλογα με το στυλ της λαμπάδας που θέλετε.

Απαραίτητα υλικά είναι η υγρή κόλλα στιγμής ή το πιστολάκι σιλικόνης για πιο σταθερό αποτέλεσμα. 
Συνδυάζοντας κορδέλες και αξεσουάρ!

Τυλίξτε, δέστε και στολίστε τη λαμπάδα σας με πολύχρωμες κορδέλες σε διάφορα μεγέθη, στερεώνοντας τις δύο άκρες της κάθε κορδέλας με κόλλα. Κάντε μικρούς ή μεγάλους φιόγκους, δίνοντας όγκο.

Μπορείτε να προσθέσετε στρας, χρυσόσκονη ή να κολλήσετε τα αγαπημένα σας αυτοκόλλητα και αξεσουάρ ανάμεσα από την κορδέλα.

Ζωγραφιστή λαμπάδα!

Προσθήκη λεζάντας
Ζωγραφίστε πάνω στη λαμπάδα σας με ακρυλικά χρώματα και πινέλο ή γράψτε ευχές και ονόματα.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε την τεχνική του ντεκουπάζ:  Διαλέξτε χαρτοπετσέτες με σχέδια που σας αρέσουν,  κόψτε τα περιμετρικά και κολλήστε τα στη λαμπάδα, περνώντας τα από πάνω με πινέλο που έχετε πριν βουτήξει σε κόλλα ατλακόλ και νερό! Όταν στεγνώσει η χαρτοπετσέτα, τα σχέδια θα μοιάζουν σα ζωγραφιστά!




Στολίδια από κανέλα!

Οι κανέλες είναι επίκαιρες και οικονομικές. Μπορούν να συνδυαστούν  με κορδέλες ή αποξηραμένα λουλούδια πάνω στη λαμπάδα. Δέστε τα στο κέντρο της λαμπάδας με κορδέλα ή σπάγκο, προσθέτοντας  λίγη κόλλα.
Στολίδια από πηλό και πλαστελίνη

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά στολίδια και παιχνίδια από πηλό ή πλαστελίνη για τη λαμπάδα σας πχ. αυτοκινητάκια, ανθρωπάκια, ζωάκια.
 Αφήστε τα να ξεραθούν, βάψτε τα αν χρειάζεται, περάστε τα με ένα διάφανο βερνίκι βερνίκι (πχ. διάφανο βερνίκι νυχιών, ή σπρέι) για να γυαλίσουν και να σταθεροποιηθούν, και στολίστε τα στη λαμπάδα, στερεώνοντας τα στο κέντρο με σπάγκο και λίγη κόλλα.


Στολίδια από χαρτί και ύφασμα

Φτιάξτε λουλούδια από χαρτί γκοφρέ, πολύχρωμη τσόχα ή ύφασμα και συνδυάστε τα με πολύχρωμα κουμπιά και σπάγκους.

Συμβουλή: Προσέξτε να αφήνετε τουλάχιστον 4 δάχτυλα κενό από το πάνω μέρος της λαμπάδας ώστε να μην καεί η διακόσμηση όταν την ανάψετε!