Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Εσπερίδα με θέμα: ο θησαυρός του Ελληνικού Τουρισμού – Εναλλακτικές Μορφές

Edu 2 8
Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

(ΠΕΡΑΤΩΣΗ)

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τουρισμού του Xinis Education Festival.
Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου η δεύτερη εσπερίδα του Τομέα Τουρισμού του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας με θέμα: Ο θησαυρός του Ελληνικού Τουρισμού – Εναλλακτικές Μορφές. Μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εβδομάδας Τουρισμού του Xinis Education Festival.
Edu 2 9Η εσπερίδα εστίασε σε μια ανεξερεύνητη αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία του Τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν έναν παράγοντα ουσιαστικής διαφοροποίησης και διαρκούς αύξησης του τουριστικού κοινού για την Ελλάδα.

Πρώτος εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Μιχάλης Βασταρδής, ο οποίος ανέλυσε ξεχωριστά τις βασικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ επεσήμανε τη διαφορά μεταξύ του συμβατικού και του εναλλακτικού τουρισμού. Στην ανάλυσή του ο κ. Βασταρδής παρουσίασε ποιες εναλλακτικές μορφές προσελκύουν σήμερα το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, προβάλλοντας ένα βίντεο με τις βασικότερες μορφές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανά περιφερειακή ενότητα στη χώρα μας.
Η δεύτερη ομιλήτρια κ. Νταΐανα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της La GRECA D.M.C., ανέλυσε δύο εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ανθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και δίδουν αρκετές ευκαιρίες καριέρας και εξέλιξης σε όσους τις αξιοποιήσουν. Τον τουρισμό κινήτρων και το συνεδριακό τουρισμό. Η εισήγησή της της Κας Παναγιωτοπούλου περιελάμβανε μια βιωματική πράξη πώλησης ενός τουριστικού πακέτου που σχετίζονταν με τον τουρισμό κινήτρων.

Το λόγο έλαβε η κ. Νέλλυ Μαυρίδου, Υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής του δήμου Παλαιού Φαλήρου, η οποία με τη σειρά της παρέθεσε στοιχεία και μελέτες αξιοποίησης του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος και διαθέτει τις ποιοτικότερες και περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το επιτυχημένο παράδειγμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει της Μαρίνα του Φλοίσβου, μετατρέποντάς της σε έναν επίγειο παράδεισο για τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με τη θάλασσα.
Τελευταίος ομιλητής, με εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία ήταν ο κ. Στέφανος Σιδηρόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Trekking Hellas, της σημαντικότερης ελληνικής εταιρείας, με διεθνές κύρος και δραστηριότητες, στον τομέα του υπαίθριου τουρισμού. Ο κ. Σιδηρόπουλος αφού πρώτα προέβη σε μια ανάλυση της επιχείρησής του, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει έναν ανεκμετάλλευτο φυσικό πλούτο, παρουσιάζοντας ένα εύρος δραστηριοτήτων που θα τον καθιστούσαν τουριστικά, και όχι μόνο, αξιοποιήσιμο.

Την εσπερίδα προλόγισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, κος. Τσαρακλημάνης Δημήτριος, ευχαριστώντας τόσο τους εισηγητές όσο και τους συμμετέχοντες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης για δεύτερη συνεχή ημέρα, υπενθυμίζοντας ότι ο κλάδος του Τουρισμού παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, οι οποίες και θα αναδεικνύονται σε κάθε ευκαιρία από τον Όμιλο Ξυνή. Την εκδήλωση συντόνισαν οι ακαδημαϊκοί κ.κ. Προκοπίου Δημήτριος και Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος.

Edu 2 10Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας στη χώρα μας, για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει το μεγαλύτερο και πλέον πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Ευρώπης το «Xinis Education Festival 2015».

Φέτος το Φεστιβάλ, με σύνθημα: «Ελλάδα... αξία ανεκτίμητη» έχει σαν στόχο να προάγει το πνεύμα αξιών οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Ελλάδα, όπως η "φιλοσοφία", η "φιλοξενία", το "φιλότιμο", ο "φιλελληνισμός" και η "ελευθερία της έκφρασης".
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2015, παρέχοντας δωρεάν, περισσότερα από 140 σεμινάρια και 35 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε μέρος στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς, το Xinis Education Festival 2015, είναι να αποκτήσετε τη V.I.P. Pass, μπαίνοντας στο site www.xinisfestival.edu.gr και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης για πιο ισχυρό βιογραφικό!
Για περισσότερες πληροφορίες
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας- Πατησίων 31 -Τηλ.: 210 5279500
www.iek-xini.edu.gr  / www.facebook.com/iekxini