Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι στην εσπερίδα του Τομέα Τουρισμού του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας με τίτλο «Return Home, Return to Athens»

Edu 2 5
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου η εσπερίδα του Τομέα Τουρισμού του Ι.ΙΕΚ Ξυνή Αθήνας με τίτλο «Return Home, Return to Athens». Μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Xinis Education Festival, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

Η εσπερίδα διάρκειας 3 ωρών είχε ως κεντρικό θέμα την Αθήνα και ποιές συνθήκες θα επιτρέψουν να επανέλθει στην καρδιά της Ευρώπης ως η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του τουρισμού.
Edu 2 10Την εσπερίδα προλόγισε η Διευθύντρια του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, κα. Αγλαϊα Μιχαηλίδου, κάνοντας ειδική αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει ο Όμιλος Ξυνή αλλά και το παράρτημα της Αθήνας για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου, μέσω καθημερινών δράσεων, ενώ ενημέρωσε για τις μελλοντικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί για την περαιτέρω ωραιοποίηση της Αθήνας αλλά και κινητοποίησης των φορέων.

Ο πρώτος εισηγητής της εκδήλωσης, ο κ. Αλέξης Μανθεάκης, ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Ελγίνειων Μαρμάρων, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αθήνα αν εστιάσει στην πολιτιστική κληρονομιά, φροντίζοντας να την αναδείξει ποικιλοτρόπως, θα έχει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα την οδηγήσει με βεβαιότητα στην εκτόξευσή της ως τουριστικό θέρετρο.

Edu 2 9Το λόγο πήρε, στη συνέχεια, ο κ. Αλέξης Γαληνός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος εξέθεσε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει επενδύσει ο δήμος της Αθήνας για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού. Ο κ. Γαληνός έκανε ταυτόχρονα μια αναφορά για τις μελλοντικές προωθητικές πολιτικές που θα ακολουθηθούν, ενώ ζήτησε παράλληλα από τους συμμετέχοντες να συνδράμουν με προτάσεις εμπλουτισμού.
Προερχόμενη από τον ακαδημαϊκό χώρο η επόμενη ομιλήτρια, η κ. Μητροπούλου Αγγελική, αφού πρώτα έκανε μια αναφορά σε βασικές παραμέτρους με τις οποίες αξιολογούνται οι πόλεις ως τουριστικοί προορισμοί, εντυπωσίασε με τις ρηξικέλευθες προτάσεις της για το πώς θα μπορούσαν οι πολίτες και οι κάτοικοι των Αθηνών να αναδείξουν πρωτίστως τις γειτονιές τους, με μικρές καθημερινές συμβολικές δράσεις, ενώ πρότεινε την εκπαίδευση ως έναν από τους βασικότερους πυλώνες αύξησης του τουριστικού κοινού.

Edu 2 3Η εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση της κ. Ελευθερίας Γκρίμπα, στελέχους του Υπουργείου Τουρισμού, που με τη σειρά της μίλησε για τα κονδύλια και τους βασικούς τρόπους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων του κλάδου του Τουρισμού, αναφέροντας όλα τα τρέχοντα προγράμματα επιμόρφωσης του Υπουργείου για επαγγελματίες του κλάδου του Τουρισμού που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας.



Την εκδήλωση συντόνισε ο Υπεύθυνος Τουρισμού κος. Τσαρακλημάνης Δημήτρης.

Η εσπερίδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων σπουδαστών και μη, του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα που Mediterranean College και οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρενέβησαν με δικές τους ερωτήσεις και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της πρωτεύουσας της Ελλάδος.
Για περισσότερες πληροφορίες
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας- Πατησίων 31 -Τηλ.: 210 5279500
www.iek-xini.edu.gr / www.facebook.com/iekxini