Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

EDUCATION AWARDS 2013 - Ψήφισε τον καλύτερο!




ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας - Γραφιστική

Η Νεφέλη σπουδάζει Γραφιστική στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας. Ξεχωρίζει για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και τη δημιουργικότητά της. Εργάζεται ήδη στην εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ».

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν να σπουδάσεις την συγκεκριμένη ειδικότητα;
Ο βασικός λόγος που με οδήγησε να σπουδάσω σε αυτήν την ειδικότητα είναι ότι μου άρεσε αυτή η δουλειά. Η ιδέα του να δημιουργείς, η οπτική επικοινωνία, η σκέψη και, η εξέλιξη που δεν σταματάει
ποτέ! Δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις!

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Θα προσπαθήσω, σε δέκα χρόνια από τώρα, να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει. Γιατί πιστεύω πως αυτό είναι το «μυστικό». Αν κάποιος κάνει το χόμπι του επάγγελμα, είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα βαρεθεί, και ό,τι κάνει θα το κάνει καλά, και καλύτερα από κάποιον που δεν του αρέσει η δουλειά του ή από αυτόν που το κάνει απλά για τα χρήματα. Οι επαγγελματικοί μου στόχοι συμπίπτουν με τους προσωπικούς, δηλαδή ελπίζω πως η δουλειά που θα κάνω θα
έχει κάτι να προσφέρει και σε μένα και στους άλλους. Πιστεύω πως αν δεν γίνει αυτό, θα είναι καλύτερο να σταματήσω, αλλά επειδή είμαι ακόμα στην αρχή της επαγγελματικής μου ζωής, το θέτω ως στόχο και θα το κυνηγήσω!

Τι θα άλλαζες στην κοινωνία μας;
Για να αλλάξει κάποιος αυτή την κοινωνία, πρέπει πρώτα να αλλάξει ο ίδιος, οπότε προσπαθώ να κάνω την αρχή από τον ίδιο μου τον εαυτό! Όπως έχει δείξει η ιστορία, και όπως δείχνει ο καιρός που περνάει, όσο αδιαφορούμε εμείς οι ίδιοι για την τύχη μας, τόσο αδιαφορεί και αυτή! Η κοινωνία μας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει, αρκεί να το θέλουμε εμείς οι ίδιοι!

Πώς σου φαίνεται η πρωτοβουλία των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ να δημιουργήσει νέα πρότυπα, μέσα από τα Education Awards;
Για την πρωτοβουλία των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ να δημιουργήσει νέα πρότυπα, μέσα από τα Education Awards, έχω να πω πως είναι σημαντική και ελπιδοφόρα.

Είπαν για τη Νεφέλη:

Πάνος Ανδρινόπουλος - Συμφοιτητής

"Τη Νεφέλη μετά από τόσον καιρό, θα μπορούσα να πω ότι την ξεχωρίζω σε θέματα όπως η υπομονή, η ομαδικότητα, και γενικά ότι δεν τα παρατάει ό,τι και να γίνει! Αυτά είχα να πω για την αγαπημένη συμφοιτήτριά μου και φίλη!"

Μπάμπης Πουλούτσης - Δημοσιογράφος

"«Όλα καλά θα πάνε...». Μια νότα αισιοδοξίας μόνιμα χαραγμένη στο μυαλό της Νεφέλης. Την οποία και φροντίζει να τη μεταδίδει καθημερινά σε όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω της. Όλα καλά θα πάνε λοιπόν... Μέχρι τη στιγμή που φτάνει το τέλος της ημέρας στη δουλειά κι εκεί οφείλει να παραδεχτεί πως «τίποτα δεν πήγε καλά τελικά...». Έχοντας «παλέψει» όλη την ημέρα με τα «κύματα» των σλάιντς για την ιστοσελίδα μας, αλλά και με τις... περίεργες γραφιστικές απόψεις κάποιων εξ υμών για τη δημιουργία τους, συνειδητοποιεί ότι ήταν μια ακόμη αρκετά κουραστική ημέρα. Που όμως πέρασε... Και πέρασε με επιτυχία, όπως πάντα! Και σε λίγο το χαμόγελο επανέρχεται και πάλι: «Όλα καλά θα πάνε».Δύο εξάμηνα στη σχολή της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να αναλάβει έργο δύσκολο –έχοντας σαν δεδομένο την απειρία της– και να το φέρει εις πέρας. Αν μη τι άλλο, μέρα με την ημέρα βελτιώθηκε και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Είναι ακόμη η αρχή, αλλά μπήκε πολύ δυνατά και έδειξε ότι έχει δυνατότητες. Η συνέχεια είναι δική της!"